samenwerking fokker en balticair

Samenwerking Fokker en airBaltic: nieuwe waterstofvliegtuigen

Vliegtuigbouwer Fokker next gen werkt samen met airBaltic om de ontwikkeling van koolstofvrije vliegtuigen te versnellen. AirBaltic wil in 2050 volledig CO₂-neutraal vliegen en Fokker next gen heeft als doel in 2035 het eerste kerosine vrije toestel op de markt te brengen. De gezamenlijke inspanning stimuleert de voortgang in het behalen van de doelstellingen van beide partijen.

Waarom gaan Fokker en airBaltic samenwerken?

Fokker Next Gen en airBaltic gaan samenwerken om de ontwikkeling van koolstofvrije vliegtuigen te versnellen. Fokker next gen en airBaltic hebben beide de doelstelling om in 2050 CO₂-neutraal te vliegen. Fokker Next Gen werkt aan dergelijke innovatieve ontwikkelingen om hun positie in de luchtvaarttechnologie te versterken. Voor airBaltic biedt de samenwerking de mogelijkheid om hun vloot te moderniseren en te verduurzamen.

Luchtvaartmaatschappij airBaltic

AirBaltic, opgericht in 1995, is een vooraanstaande Letse luchtvaartmaatschappij die voornamelijk in de Baltische regio opereert. Met een vloot van 47 moderne commerciële vliegtuigen, de Airbus A220-300, bedient airBaltic zowel regionale als internationale routes.

De maatschappij staat bekend om haar focus op innovatie en duurzaamheid. Dit streven sluit aan bij hun huidige samenwerking met Fokker Next Gen om waterstofvliegtuigen te introduceren. Deze strategische samenwerking helpt airBaltic om milieudoelstellingen te bereiken en hun positie in de markt te versterken. De focus op duurzaamheid is terug te zien in de vliegtuigen waar al het afval wordt gescheiden en er zo in mogelijk single use plastic wordt gebruikt.

Fokker next gen waterstof vliegtuig

Wat is Fokker next gen?

Fokker Next Gen is een afdeling van de Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker, die zich richt op de ontwikkeling van innovatieve vliegtuigontwerpen. De compleet nieuwe Fokker Next Gen vliegtuigen maken gebruik van vloeibare waterstof als brandstof, wat een belangrijke stap is in de richting van duurzame luchtvaart.

Het eerste doel van Fokker next gen is om in 2035 de eerste commerciële vliegtuigen op de markt te brengen die kerosine vrij vliegen. De vliegtuigen moeten een afstand van 2.500 kilometer op een tank gaan vliegen. Fokker Next Gen werkt aan de ontwikkeling van deze technologie om commerciële vliegtuigen kerosine vrij te maken. De focus op waterstofvliegtuigen onderstreept hun commitment aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de luchtvaart.

Waterstofvliegtuigen

Waterstofvliegtuigen gebruiken vloeibare waterstof als brandstof, wat minder vervuilend is dan traditionele kerosine. Hoewel er momenteel nog geen commerciële vliegtuigen volledig op waterstof vliegen, zijn er al diverse prototypes en testvluchten uitgevoerd. Waterstof biedt een oplossing voor de milieu-uitdagingen die de luchtvaart in 2025 koolstofneutraal moet zijn.

Similar Posts