Delta Air Lines

Vertraging bij Delta Air Lines

Mijn vlucht van Delta Air Lines is vertraagd, wat zijn mijn rechten? Als je vlucht vertraagd is dan heb je mogelijk recht op compensatie. Natuurlijk zijn er een aantal eisen waaraan de vlucht moet voldoen. Lees hier alles over je rechten bij een vertraagde vlucht van Delta Air Lines. 

Delta Air Lines

Delta Air Lines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die lid is van de SkyTeam-alliantie waar KLM ook bij hoort. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Schiphol.

Als je vlucht van Delta Air Lines vertraging heeft van meer dan 3 uur, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Let er wel op dat je vlucht aan een aantal eisen moet voldoen.

Rechten bij vertraging Delta Air Lines

Wanneer je te maken hebt met een vlucht vertraging, dan heb je als passagier een aantal rechten. De rechten van passagiers staan vastgesteld in de EG 261/2004. Hierin staat vast dat wanneer een vlucht meer dan 3 uur vertraagd is bij aankomst, de passagier mogelijk recht heeft op compensatie. 

Hou er wel rekening mee dat je geen rechten hebt als de vertraging komt door buitengewone omstandigheden. Dit houd in dat een luchtvaartmaatschappij, zoals in dit geval Delta Air Lines, geen invloed heeft op de vertraging. 

Om onder de Europese Wetgeving te vallen moet je vlucht aan de onderstaande eisen voldoen:

  • De vlucht moet vertrekken vanuit een land dat lid is van de Europese Unie
  • Of je vlucht vertrekt van buiten de Europese Unie naar een land binnen de EU en de vlucht wordt uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij

In het geval van Delta Air Lines heb je alleen recht op een vergoeding als je vertrekt vanuit een land die lid is van de Europese Unie. 

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk hier TUI Fly, Lufthansa, Easyjet en Ryanair.

Delta Air Lines Personeel

De hoogte van de mogelijke compensatie

De hoogte van de vergoeding kan oplopen tot € 600,- per persoon. De hoogte van je vergoeding wordt berekend op basis van de vluchtafstand. Hieronder zie je de hoogte van de vergoeding bij de afgelegde afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Let er wel op dat als je vlucht met een afstand van meer dan 3500 km vertraging heeft tussen de drie of vier uur dat je dan recht hebt op 50% van de compensatie.

Claim indienen bij Ryanair of via een vlucht claim service?

Het kan lastig zijn om te bepalen of je een claim zelf gaat indienen of je het laat doen door een claim service. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben wij het zelf indienen van een claim vergeleken met het laten indienen door een vlucht claim service.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk hier onze vlucht claim services. Zoals Vlucht vertraagd, EUclaim en Aviclaim.

Claimproces bij Delta Air Lines

Kies je er toch voor om zelf een claim in te dienen? Geen probleem. Via de website van Delta Air Lines kan je het claim formulier invullen. 

Allereerst moet je de persoonsgegevens invullen en de ticket- of documentnummer. Bewaar daarom dus ook altijd alle documenten zoals de vlucht- en boekingsnummer. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld kan je verder gaan met het invullen van de overige gegevens.

Nadat je je claim hebt ingediend kan het tot 30 dagen duren dat je claim is aangenomen en is uitbetaald.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer