easyJet logo

Vlucht vertraagd Easyjet, wat kan ik doen?

Het komt helaas voor dat eens in de zoveel tijd een vlucht vertraging heeft. Lees hier wat je rechten zijn bij Easyjet en wat je kan doen bij vertraging. Wat kan je doen bij een vlucht vertraagd easyjet?

Easyjet

Easyjet is een Europese luchtvaartmaatschappij dus de kans dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding is hoog. Omdat Easyjet een Europese luchtvaartmaatschappij is, moeten zij zich houden aan de EG 261/2004.

Soms gebeurt het dat een vlucht vertraging heeft. Indien je vlucht minimaal 3 uur vertraagd is, kan je via de website van Easyjet een online onkostenformulier aanvragen.

Lees verder om er achter te komen hoe je zelf een claim kan indienen via de website van Easyjet.

Wat zijn mijn rechten?

Als je te maken hebt met een vertraging dan geld de Verordening EG 261/2004. Met deze wetgeving worden alle rechten van vliegtuigpassagiers beschermd. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, is het van belang dat:

  • De vlucht meer dan 3 uur later is aangekomen op de eindbestemming (Let op! De tijd van aankomst is wanneer de deuren open zijn)
  • Je vlucht vanuit een EU-land vertrekt
  • Je vlucht aankomt in een EU-land en is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij

In dit geval gaat het dus om een Europese luchtvaartmaatschappij, dus wanneer je vlucht van Easyjet meer dan 3 uur vertraging heeft en er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, dan kom je in aanmerking voor een compensatie tot € 600,- per persoon.

Langdurige vertraging

Het komt soms ook voor dat je pas de volgende dag een nieuwe vlucht hebt. Als dit het geval is dan moet Easyjet verzorging bieden. Denk hierbij aan eten, drinken, overnachting en vervoer naar en van de accommodatie. 

Vaak biedt de luchtvaartmaatschappij dit zelf aan, maar niet altijd. Indien de luchtvaartmaatschappij dit niet doet, kan je het zelf kopen. Achteraf kan je dit geld terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Je hebt bij het terugvragen wel bewijs nodig, dus bewaar alle aankoopbewijzen.

Let wel op dat het in verhouding is met de vertragingstijd. 

Ongewone omstandigheden vlucht vertraagd Easyjet

Bij vertraging is het belangrijk om de reden van vertraging te weten. In veel gevallen heb je recht op een vergoeding, maar niet altijd. Als de vlucht te maken heeft met buitengewone omstandigheden dan heb je helaas geen recht op compensatie. 

De reden waarom je geen compensatie ontvangt bij ongewone omstandigheden is dat de luchtvaartmaatschappij hier volkomen machteloos over is. Voorbeelden van ongewone omstandigheden zijn: noodweer, veiligheidsrisico’s enzovoort. 

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk hier Air France, Delta Air Lines, Wizz air, Eurowings en TUI Fly.

Vlucht vertraagd Easyjet

Hoogte van de vergoeding bij vertraging Easyjet

Wanneer je Easyjet vlucht vertraagd is heb je dus mogelijk recht op een vergoeding. Je vlucht moet minimaal drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij Easyjet. De hoogte van je vergoeding hangt af van de vluchtafstand. Hieronder kan je zien hoeveel je krijgt per vluchtafstand.

Vlucht binnen de EU

  • Bij een vlucht <1500 km krijg je recht op een vergoeding van € 250,-
  • Bij een vlucht >1500 km heb je recht op een vergoeding van € 400,-

Vlucht buiten de EU

  • Bij een vlucht <1500 km heb je recht op een vergoeding van € 250,-
  • Bij een vlucht van 1500 km tot 3500 km heb je recht op een vergoeding van € 400,-
  • Bij een vlucht >3500 km heb je recht op een vergoeding van € 600,-

Let er wel op dat als je vlucht met een afstand van meer dan 3500 km vertraging heeft tussen de drie of vier uur dat je dan recht hebt op 50% van de compensatie.

Het is belangrijk om te weten dat de vlucht van of naar een lidstaat van de Europese Unie moeten zijn en de vlucht uitgevoerd moet zijn door een Europese luchtvaartmaatschappij. 

Hoogte van mogelijke vergoeding

Zelf een claim indienen bij Easyjet of een vlucht claim service inschakelen?

Een claim indienen bij Easyjet kan op twee manieren: je kan het zelf doen of je kan een claim indienen via een vlucht claim service. Wij hebben een tabel met de voor- en nadelen van het zelf indienen van een claim of het via een vlucht claim service te claimen.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart?

✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk hier onze vlucht claim services. Dien bijvoorbeeld een claim in bij Vlucht-Vertraagd, Airhelp of Claim24.

Claimproces bij vlucht vertraagd Easyjet

Het indienen van een claim kan makkelijk via de website van Easyjet. Online is de onkostenvergoedingsformulier te vinden. In dit formulier moet je een aantal gegevens invullen.

Easyjet vlucht vertraagd

Allereerst vul je de details is van de vertraagde vlucht. Denk hierbij aan het boekingsnummer, vluchtnummer, vluchtdatum, reden etc. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld moet je je eigen contactgegevens invullen.

Na het invullen van de contactgegevens moet je de betalingsgegevens invullen. Hier vul je het rekeningnummer in op welke rekening de vergoeding gestort moet worden. Nadat je deze gegeven hebt ingevuld moet je de gegevens van alle passagiers invullen. 

Na deze stap ben je al bijna klaar met het indienen van de claim. Bij de 5e stap kan je nog extra gemaakte kosten terugvragen, denk hierbij aan eten, drinken en overnachting. Bij deze stap vul je gemakkelijk het bedrag in en het bewijs. 

Als je al deze gegevens hebt ingevuld is het tijd om de claim te bevestigen. Hierin wordt gevraagd of alles naar waarheid is ingevuld. Als je dit hebt aangevinkt kan je de claim indienen. Na een paar weken ontvang je een reactie van Easyjet.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer