Corendon Airlines

Corendon vertraging vergoeding? Waar heb ik recht op?

Corendon Airlines is een Turkse luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in vliegvakanties. Zij bieden vluchten naar Turkije vanuit Duitsland, België en Nederland. Lees hier meer over Corendon vertraging vergoeding en welke rechten je hebt.

Helaas komt het ook bij Corendon Airlines voor dat de vlucht vertraging heeft. Dit is natuurlijk erg vervelend. Maar bedenk wel dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per persoon.

Lees hier alles over je rechten bij vertraging van je Corendon vlucht en wat je kan verwachten.

Heb ik recht op een vergoeding bij vertraging Corendon?

De rechten van vliegtuigpassagiers staan vastgelegd in de EG 261/2004. Hierin staat dat je vertraagde vlucht aan bepaalde eisen moet voldoen. De eisen waaraan je vlucht moet voldoen zijn:

–   Je vlucht is meer dan 3 uur vertraagd

–   Je vertrekt van een EU-land

–   Je komt aan in een EU-land en je vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij

Corendon vertraging vergoeding

Let er wel op dat wanneer je vlucht vertraagd is vanwege buitengewone omstandigheden, je geen recht hebt op een vergoeding. Je hebt dan geen recht omdat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de ontstane vertraging.

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk Eurowings, KLM, Transavia, Easyjet, Eurowings en TUI Fly.

De hoogte van de Corendon vertraging vergoeding

Als je recht hebt op compensatie, dan kan je tot wel € 600,- per persoon ontvangen. Hoe hoog de vergoeding wordt hangt allemaal af van je vlucht afstand. Hieronder staat weergegeven hoeveel compensatie je ontvangt bij welke afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Zelf een claim indienen of via een claim service?

Een claim indienen bij Corendon kan op twee manieren: je kan het zelf doen of je kan een claim indienen via een vlucht claim service. Wij hebben een tabel met de voor- en nadelen van het zelf indienen van een claim of het via een vlucht claim service te claimen.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Geld terug bij vertraging vlucht corendon

Het claimproces bij Corendon werkt net iets anders. Via de website van Corendon kan je contact opnemen. Zij proberen zo snel mogelijk contant op te nemen met jou.

Indien je niet tevreden bent over de oplossing, kan je het klachtenformulier invullen.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer