Logo Etihad groot

Vertraging Etihad: Wat zijn mijn rechten?

Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De thuishaven van Etihad Airways ligt gelegen in Abu Dhabi. De luchtvaartmaatschappij vervoert jaarlijks miljoenen passagiers naar bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika en Australië.

Helaas komt het ook wel eens voor dat er een vertraging is. Dit is natuurlijk erg vervelend. Maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot € 600,- per persoon. Er zijn natuurlijk wel een aantal eisen waaraan je vlucht moet voldoen.

Wil je weten wat je rechten zijn indien je vlucht van Etihad vertraagd is? Lees dit artikel om erachter te komen.

Je rechten bij vertraging Etihad

Had jij last van vertraging? Wat vervelend! Maar wist je dat je volgens de EG 261/2004 mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per persoon. Je vlucht moet wel voldoen aan de volgende eisen om een compensatie te kunnen ontvangen:

–   Je vlucht moet meer dan 3 uur vertraagd zijn

–   Je vertrekt vanuit een EU-land

–   (Of) Je komt aan in een EU-land en je vlucht uitgevoerd is door een Europese luchtvaartmaatschappij

–   Je vlucht had geen vertraging als gevolg van buitengewone omstandigheden

Omdat Etihad Airways geen Europese luchtvaartmaatschappij is heb je allen recht op een vergoeding als je vertrekt vanuit een EU-land en er geen sprake was van buitengewone omstandigheden.

Indien je vlucht meer dan 2 uur vertraagd is dan heb je recht op verzorging. Er wordt hiermee bedoelt dat je de kosten kan terug vragen voor bijvoorbeeld eten en drinken die je hebt gekocht. Let er wel op om de bonnen te bewaren als bewijs.

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk Corendon Airlines, Eurowings en KLM.

Hoogte van de vergoeding

Indien je recht hebt op een vergoeding, is het natuurlijk fijn om te weten hoe hoog je vergoeding wordt. De hoogte van de vergoeding hangt af van de vlucht afstand. Hieronder zie je bij welke afstand je welke vergoeding krijgt.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Zelf een claim indienen via Etihad of via een claim service?

Een claim indienen bij Etihad Airways kan op twee manieren: je kan het zelf doen of je kan een claim indienen via een vlucht claim service. Wij hebben een tabel met de voor- en nadelen van het zelf indienen van een claim of het via een vlucht claim service te claimen.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Claimproces Etihad

Om een claim in te dienen bij Etihad, moet je eerste contact opnemen via de website van Etihad. Zij proberen zo snel mogelijk contact op te nemen

Let er wel op om altijd de vlucht- en boekingsnummer te bewaren. Deze heb je in de meeste gevallen nodig wanneer je een claim wil indienen.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer