Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings.

Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb je mogelijk recht op een vergoeding tot € 600,- per persoon. Er zijn natuurlijk wel een aantal eisen waaraan je vlucht moet voldoen.

Lees in dit artikel wat je kan verwachten wanneer je vlucht van Eurowings vertraagd is.

Heb ik recht op een vergoeding bij vertraging Eurowings?

Zoals eerder genoemd is, heb je bij vertraging mogelijk recht op een vergoeding tot € 600,- per persoon. De rechten van vliegtuigpassagiers staat vastgelegd in de EG 261/2004.

De eisen waaraan je vlucht moet voldoen zijn:

–   Je vlucht is meer dan 3 uur vertraagd

–   Je vertrekt vanuit een EU-land

–   (Of) Je komt aan in een EU-land en je vlucht uitgevoerd is door een Europese luchtvaartmaatschappij

–   Je vlucht had geen vertraging als gevolg van buitengewone omstandigheden

Dus wanneer je vlucht van Eurowings meer dan 3 uur vertraagd is en er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, dan heb je mogelijk recht op compensatie. Hoe hoog de vergoeding is, hangt af van de vlucht afstand.

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk KLM, Transavia, Lufthansa, TUI Fly en Easyjet.

Hoogte van de vergoeding bij vertraging Eurowings

Indien je recht hebt op een vergoeding, is het natuurlijk fijn om te weten hoe hoog je vergoeding wordt. De hoogte van de vergoeding hangt af van de vlucht afstand. Hieronder zie je bij welke afstand je welke vergoeding krijgt.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Zelf een claim indienen bij Eurowings of via een claim service?

Een claim indienen bij Eurowings kan op twee manieren: je kan het zelf doen of je kan een claim indienen via een vlucht claim service. Wij hebben een tabel met de voor- en nadelen van het zelf indienen van een claim of het via een vlucht claim service te claimen.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Claimproces bij Eurowings vertraging

Via de website van Eurowings kan je indien je last had van vertraging contact opnemen met Eurowings. Hierin kan je meteen aangeven waar je een claim voor indient. Zij proberen zo snel mogelijk contact met jou op te nemen.

Vertraging Eurowings

Hou er rekening mee dat het belangrijk is om het vluchtnummer en boekingsnummer te bewaren. Deze zal je later nodig hebben voor het indienen van de claim.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer