Lufthansa

Claim indienen Lufthansa, wat zijn mijn rechten?

Een claim indienen Lufthansa kan via een vlucht claim service, maar je kan het ook zelf doen. Als je zelf een claim wilt indienen dan kan dat meestal via de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Wij gaan jou vertellen wat je kan doen en wat je rechten zijn bij Lufthansa. 

Claim indienen Lufthansa bij vertraging of annuleren

Lufthansa is een Duitse luchtvaartmaatschappij die ongeveer 2 miljoen passagiers van en naar Schiphol vervoert in een jaar. Dat zijn een hoop vluchten.

Soms is het zo dat een vlucht vertraging heeft. Ook bij Lufthansa, helaas. Indien je vlucht bij Lufthansa vertraagd is, is het handig om te weten wat je kan doen en wat je rechten zijn. Wij hebben alle rechten en mogelijkheden op een rijtje gezet om een claim in te dienen bij Lufthansa.

Heb ik recht op een vergoeding bij vertraging Lufthansa

Indien je vlucht meer dan 3 uur later aankomt op de eindbestemming dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Volgens EG 261/2004 heb je recht op een vergoeding wanneer je:

–   Vlucht meer dan 3 uur vertraagd is (let er wel op dat je pas ‘aangekomen’ bent wanneer de deuren van het vliegtuig open gaan).

–   Vertrekt vanuit een land die lid is van de Europese Unie

–   Aankomt in een EU-land en je vlucht uitgevoerd is door een Europese luchtvaartmaatschappij

Let er wel op dat er geen sprake mag zijn van buitengewone omstandigheden.

Wanneer je vlucht lang vertraagd is en je pas de volgende dag een vervangende vlucht kan nemen, dan is het de taak van Lufthansa om verzorging te bieden. Wat er bedoelt wordt met verzorging is:

–   Hotelovernachting regelen

–   Eten en drinken

–   Vervoer van en naar hotel

Let er wel op dat dit niet bij een kort durende vertraging mogelijk is.

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk Ryanair, Vueling, Wizz Air, Transavia, Eurowings en TUI Fly.

Claim indienen Lufthansa

De hoogte van de vergoeding bij vertraging Lufthansa

De hoogte van de vergoeding hangt af van de vluchtafstand en staat helemaal los van de daadwerkelijke ticketprijs. Hieronder zie je per afstand de mogelijke vergoeding.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Let er wel op dat als je vlucht met een afstand van meer dan 3500 km vertraging heeft tussen de drie of vier uur dat je dan recht hebt op 50% van de compensatie.

Zelf een claim indienen of toch via Lufthansa?

Een claim kan je zelf indienen maar je kan het ook laten doen door een claim service. Hieronder zijn beide mogelijkheden met elkaar vergeleken. Hierin zie je makkelijk wat de voor- en nadelen zijn.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌ ✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer