Wizz Air

Vertraging Wizz Air: wat moet ik doen?

Mijn vlucht van Wizz Air is vertraagd, wat moet ik nu doen? Dit is een veelgestelde vraag van veel passagiers. Als je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Lees hier alles over je rechten bij vertraging Wizz Air.

Wizz Air vertraging

Wizz Air is een Hongaarse luchtvaartmaatschappij die alleen vluchten heeft vanuit Eindhoven Airport in Nederland. Zij vliegen naar veel verschillende steden in Europa, Noord-Afrika en het midden oosten. 

Is het zo dat je vlucht van Wizz Air vertraging heeft, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Let er wel op dat de vertraging aan een aantal eisen moet voldoen.

Rechten bij Wizz Air vertraging

In het geval van een vertraging van een vlucht van Wizz Air heb je volgens EG 261/2004 recht op compensatie indien je vlucht aan de volgende eisen:

  • De vertraging duurt meer dan 3 uur. Let er op dat wanneer de deuren van het vliegtuig open gaan gezien wordt als aangekomen op de eindbestemming
  • Je moet vertrekt vanuit een EU-land
  • Of je komt aan in een EU-land en de vlucht moet uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij

Indien er sprake is van buitengewone omstandigheden, dan heb je geen recht op een eventuele vergoeding.

Extra hulp

Indien er sprake is van een langdurige vertraging heb je ook recht op de volgende mogelijkheden:

  • Verfrissing en maaltijd in verhouding met de vertraging
  • Twee telefoongesprekken, telex-, fax of e-mailberichten.

Indien het Wizz Air niet lukt om dit te regelen, kan je de kosten via de website terugvragen. Bewaar wel alle rekeningen, deze dienen als bewijs.

Naast de vergoeding heb je ook de onderstaande mogelijkheden indien je vlucht meer dan 5 uur vertraging heeft.

  • Je kan een retourvlucht van Wizz Air of een andere luchtvaartmaatschappij onder vergelijkbare vervoersvoorwaarden zo snel mogelijk naar uw eerste vertrekpunt boeken, afhankelijk van de beschikbaarheid van stoelen
  • Je kan je reservering annuleren en het totale bedrag van de geannuleerde vlucht terugvragen 
  • Je kan je  reservering annuleren en de volledige waarde van je betaling voor de betreffende vlucht op je Wizz Account in Wizz-credits ontvangen. Je kan deze credits in de toekomst gebruiken voor alle vluchten/diensten van Wizz Air.

Indien je vlucht pas de volgende dag kan plaatsvinden is het de verantwoordelijkheid van Wizz Air om een accommodatie te regelen om daar te overnachten. Ook moeten zij de kosten vergoeding voor het vervoer van en naar de accommodatie.

Als het Wizz Air niet lukt om een accommodatie te regelen, dan moet je het zelf doen. Je kan later de kosten terugvragen via een online formulier. Zorg er wel voor dat je alle boekingsnummers bewaart en afschriften, zodat je het kan aantonen. 

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk Etihad, Corendon Airlines en Eurowings.

Wizz Air vertraging

De hoogte van de mogelijke vergoeding

De hoogte van de vergoeding kan oplopen tot € 600,- per persoon. De hoogte van je vergoeding wordt berekend op basis van de vluchtafstand. Hieronder zie je de hoogte van de vergoeding bij de afgelegde afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Let er wel op dat als je vlucht met een afstand van meer dan 3500 km vertraging heeft tussen de drie of vier uur dat je dan recht hebt op 50% van de compensatie.

Claim indienen via Wizz Air of via een vlucht claim service?

Het kan lastig zijn om te bepalen of je een claim zelf gaat indienen of je het laat doen door een claim service. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben wij het zelf indienen van een claim vergeleken met het laten indienen door een vlucht claim service.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Claim indienen Wizz Air proces

Via de website van Wizz Air kan je een online claim formulier invullen. Om het formulier in te kunnen vullen is het van belang om een Wizz Account te hebben. Als het goed is heb je bij het boeken van je vlucht een account aangemaakt. 

Nadat je bent ingelogd, kan je beginnen met het invullen van de gegevens. Let er op dat je alle gegeven juist invult en dat je de boekings- en vluchtnummer bewaart. Zonder deze gegevens kan je geen claim indienen.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer