Brussels airport vertraging

Vertragingen Brussels Airport

Het Brussels Airport is de grootste luchthaven van België. Jaarlijks reizen er vanaf Brussels Airport ongeveer 26.3 miljoen vliegtuigpassagiers naar 248 bestemmingen. Soms hebben passagiers last van vertragingen Brussels Airport. Zij hadden mogelijk recht op een vergoeding tot € 600,- per persoon bij vertraging.

In de Europese verordening staat dat passagiers mogelijk recht hebben op een vergoeding voor het geleden tijdverlies bij een vertraagdegeannuleerdegemiste of overboekte vlucht. Had jij ook last van vertraging? Lees dan hier wat je rechten zijn en wat je kan doen.

Je rechten bij vertragingen van en naar Brussels Airport

Of je recht hebt op compensatie bij vertraging hangt af van de EG 261/2004. Hierin staan de rechten van vliegtuigpassagiers vast. De eisen waaraan je vertraagde vlucht moet voldoen zijn:

  • Minimale vertragingstijd: Je vlucht moet minimaal 3 uur later op de eindbestemming aankomen
  • Je vertrekt vanuit een EU-land
  • (Of) Je komt aan in een EU-land en de vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij
  • Buitengewone omstandigheden: hier mag geen sprake van zijn

Brussels Airport ligt gelegen in België, waardoor het niet uitmaakt of je vertrekt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als je naar Brussels Airport vliegt is het wel belangrijk om rekening te houden met de luchtvaartmaatschappij.

Andere luchthaven bekijken? Bekijk ook Düsseldorf Airport en Maastricht Aachen Airport.

Buitengewone omstandigheden vertragingen Brussels Airport

Als je vlucht vertraging heeft door buitengewone omstandigheden, dan heb je geen recht op een vergoeding. Dit staat ook vastgelegd in EG 261/2004. Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer zoals mist of storm, staking van de luchtverkeersleiding of personeel van luchthaven of als het vliegtuig een noodlanding moet maken.

Vertragingen Brussels airport

Met buitengewone omstandigheden worden situaties bedoeld waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed geeft op de vertraging. 

Hoogte van de mogelijke claim bij vertragingen Brussels Airport

Indien je vlucht van of naar Brussels Airport voldoet aan alle eisen van de EG 261/2004, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald aan de hand van de afgelegde vlucht afstand. Hieronder wordt weergegeven hoe hoog de vergoeding is bij welke afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Claim indienen bij vertraging Brussels Airport

Ben je meer dan 3 uur later aangekomen op je eindbestemming van of naar Brussels Airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van maximaal € 600,- per persoon. Als je twijfelt of je wel recht hebt op compensatie dan kan je alles over je rechten bij vertraging lezen.

Heb je recht? Dien dan snel een claim in om het proces zo snel mogelijk te starten. Als je niet weet welke claim service het beste bij je wensen past, kan je gebruik maken van onze keuzehulp.

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer