Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven. 

Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen.

Om mogelijk recht te hebben op compensatie, moet je vlucht voldoen aan een aantal eisen. De eisen worden verder besproken ik het artikel.

Je rechten bij vertraging van en naar Charleroi Airport

Sinds 2005 staan de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in de EG 261/2004. De eisen waaraan je vlucht moet voldoen om mogelijk recht te hebben op compensatie zijn:

  • Je vlucht moet minimaal 3 uur vertraging hebben
  • Je bent vertrokken uit een EU-land
  • (Of) je komt aan in een EU-land en je vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij
  • Let er op dat er geen sprake mag zijn van buitengewone omstandigheden

Charleroi Airport ligt gelegen in België, waardoor het niet uitmaakt of je vertrekt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als je naar Brussels Airport vliegt is het wel belangrijk om rekening te houden met de luchtvaartmaatschappij.

Bekijk hier wat je rechten zijn bij een geannuleerde, gemiste of overboekte vlucht.

Buitengewone omstandigheden Charleroi Airport

Als je vlucht vertraging heeft door buitengewone omstandigheden, dan heb je geen recht op een vergoeding. Dit staat ook vastgelegd in EG 261/2004. Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer zoals mist of storm, staking van de luchtverkeersleiding of personeel van luchthaven of als het vliegtuig een noodlanding moet maken.

Met buitengewone omstandigheden worden situaties bedoeld waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed geeft op de vertraging. 

Hoogte van de mogelijke claim bij vertraging

De hoogte van de mogelijke vergoeding wordt bepaald aan de hand van de vluchtafstand. Hieronder is weergegeven hoeveel compensatie je kan ontvangen bij welke vluchtafstand

tJldChHojjDlObNO7ynV7RSchU1 mlDg9Bl7YE2TFXyOHDKwNDTDXHHUv05MOCbAaEOT732OpeYLTdE H6BewUb4d6pClBer9Yg5 9YvlXQ3QJeQVu02J8SNiogmNf

Claim indienen Charleroi Airport

Ben je meer dan 3 uur later aangekomen op je eindbestemming van of naar Charleroi Airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van maximaal € 600,- per persoon. Als je twijfelt of je wel recht hebt op compensatie dan kan je alles over je rechten bij vertraging lezen.

Heb je recht? Dien dan snel een claim in om het proces zo snel mogelijk te starten. Als je niet weet welke claim service het beste bij je wensen past, kan je gebruik maken van onze keuzehulp.

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer