Vertraging Eindhoven Airport

Vertraging Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de na Schiphol de grootste Vliegveld in Nederland. De luchthaven is een zowel civiel als militair vliegveld. Jaarlijks vliegen er ongeveer 6,7 miljoen vliegtuigpassagiers van en naar Eindhoven Airport. Door deze grote hoeveelheden komt er soms vertraging Eindhoven Airport voor.

In 2019 zijn er in totaal 199 vluchten gemeld die meer dan 3 uur vertraagd waren. Deze passagiers hadden mogelijk recht op een vergoeding van € 600,- per persoon.

In de Europese verordening staat dat passagiers mogelijk recht hebben op een vergoeding voor het geleden tijdverlies bij een vertraagdegeannuleerdegemiste of overboekte vlucht

Je rechten bij vertraging van en naar Eindhoven Airport

Veel passagiers vliegen vanaf Eindhoven Airport, de kans is daarom ook groot dat er eens in de zoveel tijd een vlucht vertraagd is. Wanneer jouw vlucht meer dan 3 uur later aan komt op de eindbestemming, heb je mogelijk recht op een vergoeding tot de € 600,- per persoon. Het kan ook zijn dat zijn dat je bagage vertraagd of kwijtgeraakt is, dan heb je mogelijk ook recht op een vergoeding.

Je rechten bij vertraging staan vastgelegd in de EG 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding is het belangrijk dat je vlucht aan de volgende punten voldoet:

  • Je vertrekt vanuit een EU-land
  • Je komt aan in een EU-land en je vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij
  • Je komt meer dan 3 uur later aan op je eindbestemming
  • Geen sprake van buitengewone omstandigheden

Omdat Eindhoven Airport gewoon een Nederlandse luchthaven is, maakt het niet uit of je vliegt met een niet Europese vliegtuig. Als je naar Eindhoven vliegt is het wel belangrijk om met een Europese luchtvaartmaatschappij te vliegen.

Buitengewone omstandigheden vertraging Eindhoven Airport

vertragingen eindhoven airport

Soms is het zo dat een vlucht vertraging Eindhoven airport gebeurd door buitengewone omstandigheden. Als dit het geval is dan heb je geen recht op een vergoeding. Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer zoals mist of storm, staking van de luchtverkeersleiding of personeel van luchthaven of als het vliegtuig een noodlanding moet maken.

De reden dat je hier geen vergoeding voor krijgt, is omdat de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op heeft. Het is wel de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij op de kosten te dekken voor eten, drinken en eventuele kosten voor een overnachting. Ook deze kosten kan je terugvragen.

Hoogte van de mogelijke vergoeding bij vertraging Eindhoven Airport

Indien je vlucht voldoet aan alle eisen van de EG 261/2004, dan heb je recht op compensatie. De compensatie die je kan ontvangen kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Hoe hoog de compensatie wordt hangt af van de afstand van de vlucht. Hieronder is weergegeven hoeveel vergoeding je ontvangt bij welke afstand.

Hoogte vergoeding per persoon

Claim indienen Eindhoven Airport

Heeft jouw vlucht vertraging opgelopen van of naar Eindhoven Airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Je kan hier meer lezen over je rechten. Bekijk ook Rotterdam Airport en Maastricht Aachen airport.

Indien je recht hebt op een vergoeding, dan kan je zelf of via een vlucht claim service een claim indienen. Weet je niet welke claim service het beste bij je wensen past? Gebruik dan de keuzehulp!

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer