Maastricht Aachen Airport

Vertraging Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is een van de grotere luchthavens van Nederland met ongeveer 17.000 vliegbewegingen per jaar. Vanaf Maastricht Aachen Airport vlieg je met verschillende maatschappijen naar topbestemmingen binnen en buiten Europa. De luchthaven ligt gelegen ten noorden van Maastricht. Wat kan je doen bij vertraging Maastricht Aachen Airport?

Helaas heeft Maastricht Aachen Airport ook weleens last van vertraagde vluchten. Gelukkig heb je mogelijk recht op € 600,- per persoon. Er zijn wel een aantal eisen waaraan je vlucht moet voldoen.

Andere luchthaven bekijken? Bekijk ook Brussels Airport en Düsseldorf Airport.

Je rechten bij vertraging van en naar Maastricht Aachen Airport

Sinds 2005 staan de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in de EG 261/2004. In de verordening staat dat passagiers mogelijk recht hebben voor het geleden tijdverlies bij een vertraagde, geannuleerde, gemiste of overboekte vlucht.

De eisen waaraan je vlucht moet voldoen om mogelijk een vergoeding te ontvangen:

–   Je komt meer dan 3 uur later aan op de eindbestemming

–   Je bent vertrokken vanuit een land die lid is van de EU

–   (Of) je komt aan in een EU-land en je vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij

Omdat Maastricht Aachen Airport een Nederlandse luchthaven is en er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, heb je mogelijk recht op een vergoeding tot € 600,- per persoon.

Bekijk hier wat je rechten zijn bij een geannuleerde, gemiste of overboekte vlucht.

Buitengewone omstandigheden bij vertraging Maastricht Aachen Airport

Soms is er sprake van buitengewone omstandigheden bij een vertraagde vlucht. Als dit het geval is dan heb je geen recht op een vergoeding. Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer zoals hevige mist of storm, staking van de luchtverkeersleiding of personeel van luchthaven of als het vliegtuig een noodlanding moet maken.

Je hebt bij buitengewone omstandigheden geen recht op compensatie omdat de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op heeft. Het is wel de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij om de kosten te dekken voor eten, drinken en eventuele kosten voor een overnachting. Ook deze kosten kan je terugvragen.

Hoogte van de mogelijke compensatie bij vertraging Maastricht Aachen Airport

Indien je recht hebt op een vergoeding is het wel fijn om te weten op hoeveel vergoeding je kan rekenen. De hoogte van de mogelijke compensatie wordt berekend aan de hand van de vluchtafstand. Hieronder is te zien hoeveel compensatie je kan verwachten bij welke afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Claim indien Maastricht Aachen Airport

Heeft jouw vlucht vertraging opgelopen van of naar Maastricht Aachen Airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Je kan hier meer lezen over je rechten. Bekijk ook Rotterdam Airport of Brussels Airport.

Indien je recht hebt op een vergoeding, dan kan je zelf of via een vlucht claim service een claim indienen. Weet je niet welke claim service het beste bij je wensen past? Gebruik dan de keuzehulp!

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer