Rotterdam Airport

Vertraging Rotterdam Airport: wat nu?

Rotterdam Airport behoort tot een van de grootste luchthavens van Nederland en ligt gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Jaarlijks reizen er ongeveer 2,1 miljoen passagiers van en naar de luchthaven. 

Helaas komt het ook eens voor dat er een vliegtuig te laat aankomt of vertrekt. In veel gevallen heeft de passagier mogelijk recht op een vergoeding. Een vergoeding kan oplopen tot wel € 600,- per persoon.

Er zijn natuurlijk wel een aantal eisen waaraan je vlucht moet voldoen. Bekijk hier waar je recht op hebt en wanneer je er recht op hebt.

Je rechten bij vertraging van en naar Rotterdam Airport

Sinds 2005 staat de rechten van vliegtuigpassagiers vast in de EG 261/2004. Volgens de Europese Verordening hebben passagiers mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdverlies bij een vertraagde, geannuleerde, gemiste of overboekte vlucht.

Om recht te hebben op compensatie moet je vlucht aan een aantal eisen voldoen:

  • Je vlucht is meer dan 3 uur vertraagd
  • Je bent vertrokken vanuit een EU-land
  • (Of) je komt aan in een EU-land en je vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij

Omdat Rotterdam Airport een Europese luchthaven is en er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, heb je mogelijk recht op een vergoeding die kan oplopen tot € 600,- per persoon.

Bekijk hier wat je rechten zijn bij een geannuleerde, gemiste of overboekte vlucht.

Buitengewone omstandigheden bij vertragingen Rotterdam Airport

Het komt wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft als gevolg van buitengewone omstandigheden. Als dit het geval is dat heb je geen recht op compensatie. Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer zoals mist of storm, staking van de luchtverkeersleiding of personeel van luchthaven of als het vliegtuig een noodlanding moet maken.

Vertraging Rotterdam airport

De reden dat je hier geen vergoeding voor krijgt is omdat de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op heeft. Het is wel de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij op de kosten te dekken voor eten, drinken en eventuele kosten voor een overnachting. Ook deze kosten kan je terugvragen.

Hoogte van de mogelijke compensatie bij vertraging Rotterdam Airport

Indien je vlucht voldoet aan alle eisen van de EG 261/2004, dan heb je recht op compensatie. De compensatie die je kan ontvangen kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Hoe hoog de compensatie wordt hangt af van de afstand van de vlucht. Hieronder is weergegeven hoeveel vergoeding je ontvangt bij welke afstand.

Hoogte vergoeding

Claim indienen bij vertragingen Rotterdam Airport

Heeft jouw vlucht vertraging opgelopen van of naar Rotterdam Airport? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Je kan hier meer lezen over je rechten.

Indien je recht hebt op een vergoeding, dan kan je zelf of via een vlucht claim service een claim indienen. Weet je niet welke claim service het beste bij je wensen past? Gebruik dan de keuzehulp! Kies claim services als Airhelp, EUclaim of Vlucht-vertraagd.

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer