Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft.

Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een aantal eisen waar je op moet letten om mogelijk recht te hebben op een vergoeding. In het artikel wordt er verder ingegaan op je rechten.

Je rechten bij vertraging van en naar Vliegveld Weeze

De rechten van vliegtuigpassagiers staan sinds 2005 vastgelegd in de Europese Verordening 261/2004. De eisen waaraan je vlucht moet voldoen zijn:

  • Je vlucht moet minimaal 3 uur vertraging hebben
  • Je bent vertrokken uit een EU-land
  • (Of) je komt aan in een EU-land en je vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij
  • Let er op dat er geen sprake mag zijn van buitengewone omstandigheden

Omdat vliegveld Weeze gelegen ligt in Duitsland, maakt het niet uit of je vertrekt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als je naar vliegveld Weeze vliegt is het wel belangrijk om rekening te houden met de luchtvaartmaatschappij.

Bekijk hier wat je rechten zijn bij een geannuleerde, gemiste of overboekte vlucht.

Buitengewone omstandigheden Vliegveld Weeze

Indien vlucht vertraging heeft door buitengewone omstandigheden, dan heb je geen recht op een vergoeding. Dit staat ook vastgelegd in de Europese Verordening 261/2004. Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer zoals mist of storm, staking van de luchtverkeersleiding of personeel van luchthaven of als het vliegtuig een noodlanding moet maken.

Met buitengewone omstandigheden worden situaties bedoeld waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed geeft op de vertraging. 

Hoogte van de mogelijke claim bij vertraging

Indien je vlucht voldoet aan de eisen, heb je recht op compensatie. Hoe hoog de compensatie is hangt af van de vluchtafstand. Hieronder kan je zien hoe hoog je compensatie is bij welke vluchtafstand.

aWY41D9NHCJ4CbxzzSL77dWmE4ATUUiNwIthoMyge VOmA5wDlww81JkRRhY1Q52gHVXU7NUoQ WjShXguvU

Claim indienen Vliegveld Weeze

Ben je meer dan 3 uur later aangekomen op je eindbestemming van of naar Vliegveld Weeze? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van maximaal € 600,- per persoon. Als je twijfelt of je wel recht hebt op compensatie dan kan je alles over je rechten bij vertraging lezen.

Heb je recht? Dien dan snel een claim in om het proces zo snel mogelijk te starten. Als je niet weet welke claim service het beste bij je wensen past, kan je gebruik maken van onze keuzehulp.

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer