Inhoud
Aviclaim logo

Aviclaim: een claim indienen

Inhoudsopgave

Aviclaim is een claim service die sinds 2016 veel passagiers geholpen heeft met het indienen van een claim. Ondertussen hebben zij als claim service duizenden claims succesvol afgerond. Heb jij last gehad van vertragingannulering of overboeking lees dan verder om te ontdekken wat Aviclaim voor je kan doen.

Vlucht claim service Aviclaim

Aviclaim werkt op basis van een ‘No cure, no pay’ model. Dat wilt dus zeggen dat als je een claim indient bij Aviclaim en het biedt geen succes, dan betaal je er ook helemaal niets voor.

Indien je vlucht minimaal 3 uur vertraagd is, kan je op de website van Aviclaim je vluchtgegevens invullen. Binnen enkele minuten krijg je te zien of je in aanmerking komt voor een compensatie of niet. Het checken van je rechten is gratis.

In het geval dat je recht hebt om geld terug te krijgen, maken zij een dossier aan en gaat het proces van start. Als er een juridisch proces gestart wordt, komen er geen extra kosten bij kijken.

Wil je een andere vlucht claim service bekijken? Dan kan dat. Bekijk hier Vlucht-vertraagd, EU claim en Air Help.

Claimproces bij Aviclaim

Zo dien je in 5 stappen gemakkelijk een claim in bij Aviclaim:

Stap 1: checken van de vlucht gegevens

Op de website van Aviclaim kan je meteen checken of je in aanmerking komt voor een compensatie of niet. Je vult hier je vluchtnummer en datum van de vlucht in. Nadat je dit gedaan hebt geef je aan over welke situatie het gaat. Na enkele minuten ontvang je een advies van Aviclaim of je mogelijk recht hebt op compensatie.

Stap 2: Claim indienen

Indien je volgens Aviclaim recht hebt op en vergoeding, wordt er nog een keer van A tot Z gekeken naar de gegevens. Hier checken ze of er sprake was van buitengewone omstandigheden en of de vlucht wel minimaal 3 uur vertraagd was. In de tussen tijd kan je alvast de juiste documenten op een rijtje zetten. De benodigde documenten zijn: boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht van de passagier.

Stap 3: Aviclaim gaat aan de slag

Als alles gecheckt is en alle benodigde documenten in ontvangst zijn genomen, gaat Aviclaim aan de slag met je claim. Om de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk te stellen zijn vaak meerdere brieven nodig.

Stap 4: Gerechtelijke procedure

Als het Aviclaim niet lukt om ons gelijk te geven, dan moet er een rechtszaak worden aangespannen. Dit brengt voor jou geen extra kosten mee.

Stap 5: Ontvangen van compensatie

Het afronden van een claim kan tot 1 jaar duren. Nadat alles is goedgekeurd door beide partijen ontvangt u een e-mail dat de luchtvaartmaatschappij Aviclaim gelijk heeft gesteld en compensatie gaat verlenen. Nadat de vergoeding is ontvangen door Aviclaim, ontvang je uiterlijk 2 weken later jouw deel van de vergoeding.

Wil je toch liever zelf een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij? Check hier alle luchtvaartmaatschappijen en wat je rechten zijn.

Gestrest wachten op vlucht

Reviews Aviclaim

De reviews zijn gebaseerd op de reviews op de website zelf, Facebook en Trustpilot. We laten zien hoeveel zij gemiddeld scoren en hoeveel mensen een review hebben achtergelaten.

Trustpilot reviews

Op Trustpilot hebben 4 mensen een review achtergelaten. Zij scoren een 3.3/5. De meningen zijn erg verdeelt. De helft is zeer tevreden en de andere helft is er niet over te spreken.

Facebook reviews

Op Facebook hebben 7 mensen een review achtergelaten. In totaal scoren zij een 3.3/5. Ook hier zijn de meningen erg verdeelt.

Google reviews

Uit de 59 Google reviews blijkt dat Aviclaim een 4.1 scoort. Opvallend is dat veel mensen tevreden zijn met de manier waarop zij werken, het wordt beschouwd als professioneel werkgedrag.

Service van Aviclaim

Hieronder hebben wij een aantal dingen op een rij gezet voor jou. Dit zijn de services die de claim service bied om zich te onderscheiden van de concurrent.

Aviclaim procedeert tegen alle luchtvaartmaatschappijen

Indien je recht hebt op een vergoeding is het voor Aviclaim niet belangrijk tegen welke luchtvaartmaatschappij dat is. Zij zijn bereid om tegen elke luchtvaartmaatschappij te procederen.

“No cure, no pay” model

Als de claim niet succesvol wordt afgerond, hoef je niets te betalen. Bij claims voor compensatie houden we 25% in bij succes. Voor corona gerelateerde claims houdt slechts 20% in bij succes. 

Juridisch proces

Indien nodig gaat Aviclaim naar de rechtbank. Hier komen geen extra kosten bij kijken.

Bekijk andere claim services

airhelp logo

AirHelp: een claim indienen

AirHelp is een vlucht claim service die in 2013 is opgericht en al meer dan 16 miljoen passagiers in 17 verschillende talen geholpen heeft. Zij helpen klanten die niet zeker zijn van hun rechten en die niet genoeg kennis hebben om zelf een claimproces te starten. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees

Euclaim logo

EUclaim: een claim indienen

EUclaim is een vlucht claim service die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het regelen van claims. Zij hebben inmiddels al meer dan 700.000 passagiers geholpen. Het slagingspercentage van de vlucht claim service is 97%. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan verder om te ontdekken wat EUclaim voor