Inhoud
Aviclaim logo

Aviclaim: een claim indienen

Inhoudsopgave

Aviclaim is een claim service opgericht in 2016, die passagiers helpt bij het indienen van een vlucht claim. De juristen van Aviclaim hebben al meer dan 10 jaar juridische ervaring en al duizenden vlucht claim zaken gewonnen. Heb jij last gehad van vertragingannulering of overboeking lees dan verder om te ontdekken wat Aviclaim voor je kan doen.

Overtuigd?

Begin dan nu jouw claim Proces bij Aviclaim

Overzicht van Avclaim

Omschrijving
Gegevens
Organisatie
Aviclaim
Hoofdkantoor
Utrecht
Opgericht in
2016
Commissie
29%
Administratiekosten
Geen
Kosten bij juridische stappen
€0
Actief in
1 land
Beschikbaar in
1 taal
Gemiddelde review score 0-5
4,6
Aantal reviews
5.000+ reviews

Claim indienen bij Aviclaim

Als je op de hoofdpagina van Aviclaim komt krijg je direct de mogelijkheid om je vlucht gegevens in te vullen en te checken of je recht op een compensatie hebt. Dankzij de speciale software van Aviclaim zie je binnen enkele secondes of je recht op een compensatie hebt.

In het geval dat je recht hebt om geld terug te krijgen, maken zij een dossier aan en gaat het proces van start. Als er een juridisch proces gestart wordt, komen er geen extra kosten bij kijken. Je kan bij Aviclaim ervoor kiezen om op commissie basis een claim in te dienen, of voor €150 per uur in te huren.

Wil je een andere vlucht claim service bekijken? Dan kan dat. Bekijk hier Vlucht-vertraagd, EU claim en Air Help.

Aviclaim claim indienen

Het claimproces van Aviclaim

Zo dien je in 5 stappen gemakkelijk een claim in bij Aviclaim:

 1. Check van vluchtgegevens

  Op de website van Aviclaim kan je meteen checken of je in aanmerking komt voor een compensatie of niet. Je vult hier je vluchtnummer en datum van de vlucht in. Nadat je dit gedaan hebt, geef je aan over welke situatie het gaat. Na enkele minuten ontvang je een advies van Aviclaim of je mogelijk recht hebt op compensatie.

 2. Claim indienen

  Indien je recht hebt op een vergoeding moet je je persoonlijke en vlucht gegevens invoeren. Aan de hand van deze gegevens wordt er een dossier aangemaakt.

 3. Aviclaim gaat aan de slag

  Na het ontvangen van de vlucht en persoonsgegevens van alle reizigers, gaat Aviclaim een claim opstellen. In de claim maken ze aanspraak op de desbetreffende rechtelijke vergoeding. Als de claim is opgesteld nemen zij contact op met de luchtvaartmaatschappij om de claim in te dienen.

 4. Gerechtelijke procedure

  In sommige gevallen worden terechte claims afgekeurd door de luchtvaartmaatschappij. In het geval dat de claim onterecht wordt afgewezen, wordt er door Aviclaim een rechtszaak aangespannen tegen de luchtvaartmaatschappij.

 5. Ontvangen van compensatie

  Het totale bedrag van de claim wordt door de luchtvaartmaatschappij overgemaakt naar Avicliam. Nadat de proceskosten verrekend zijn wordt het restantbedrag overgemaakt naar het aangeleverde rekeningnummer.

Reviews Aviclaim

De reviews zijn gebaseerd op Kiyoh, Google en Trustpilot. We laten zien hoeveel zij gemiddeld scoren en hoeveel mensen een review hebben achtergelaten.

Trustpilot reviews

Op Trustpilot hebben meer dan 850 mensen een review achtergelaten. Zij scoren een 4.6/5. De meningen zijn voornamelijk positief.

Hoewel er voornamelijk positieve reacties staan en de gemiddelde scoren erg hoog is, is 6% van de reviews hier 1 ster.

Kiyoh reviews

Op Kiyoh hebben meer dan 4200 mensen een review achtergelaten. In totaal scoren zij een 9,2/10. 96% van de mensen raad aan om van Aviclaim gebruik te maken.

Google reviews

Uit meer dan 440 Google reviews blijkt dat Aviclaim een 4.4/5 scoort. De beoordelingen is vergelijkbaar met Trustpilot.

aviclaim vertraagde vlucht

Service van Aviclaim

Hieronder staan opvallende punten die de service van Aviclaim uniek maken.

Aviclaim procedeert tegen alle luchtvaartmaatschappijen

Indien je recht hebt op een vergoeding is het voor Aviclaim niet belangrijk tegen welke luchtvaartmaatschappij dat is. Zij zijn bereid om tegen elke luchtvaartmaatschappij te procederen, ongeacht het land waarin ze gevestigd zijn. Als er extra kosten komen bij het contacteren van de luchtvaartmaatschappij, worden ze niet doorberekend naar de consument.

“No cure, no pay” model

Als de claim niet succesvol wordt afgerond, hoef je niets te betalen. Als een claim succesvol afgerond wordt, betaal je een fee van 29% over het uitgekeerde bedrag.

Juridisch proces

Indien nodig gaat Aviclaim naar de rechtbank. Hier komen geen extra kosten bij kijken.

Bekijk andere claim services

airhelp logo

AirHelp: een claim indienen

AirHelp is een vlucht claim service die in 2013 is opgericht en al meer dan 16 miljoen passagiers in 17 verschillende talen geholpen heeft. Zij helpen klanten die niet zeker zijn van hun rechten en die niet genoeg kennis hebben om zelf een claimproces te starten. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees

Euclaim logo

EUclaim: een claim indienen

EUclaim is een vlucht claim service die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het regelen van claims. Zij hebben inmiddels al meer dan 700.000 passagiers geholpen. Het slagingspercentage van de vlucht claim service is 97%. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan verder om te ontdekken wat EUclaim voor