Inhoud
Euclaim logo

EUclaim: een claim indienen

Inhoudsopgave

EUclaim is een vlucht claim service die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het regelen van claims. Zij hebben inmiddels al meer dan 700.000 passagiers geholpen. Het slagingspercentage van de vlucht claim service is 97%. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan verder om te ontdekken wat EUclaim voor je kan doen.

Overtuigd?

Begin dan nu jouw claim Proces bij Euclaim.

Overzicht van EUclaim

Omschrijving
Gegevens
Organisatie
EUclaim
Hoofdkantoor
Arnhem
Opgericht in
2007
Commissie
29%
Administratiekosten
€33 per passagier
Kosten bij juridische stappen
€0
Actief in
3 landen
Beschikbaar in
3 talen
Gemiddelde review score 0-5
4,2
Aantal reviews
8.000+ reviews

Claim indienen bij EU-claim

EUclaim werkt met de database van Lennoc Flight Intelligence. Hierdoor hebben zij de gegevens om te kijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien je een claim indient bij EUclaim ontvang je een persoonlijke online dossier. In dit dossier kan je de status volgen van je claim.

In het dossier staat een tijdlijn waar je ziet wat de claim service allemaal gaat doen om ervoor te zorgen dat jij jouw claim ontvangt. In het dossier upload je ook alle documenten die EUclaim nodig heeft bij het aanvechten van je claim. 

EUclaim biedt service aan op basis van “no cure, no pay”. No cure, no pay betekent dat als het niet lukt om de vergoeding te ontvangen, dan betaal je niets. Lukt het wel om een claim te ontvangen, dan betaal je een succesfee van 29% en € 33 administratiekosten incl. BTW per passagier. 

Wil je een andere vlucht claim service bekijken? Dan kan dat. Bekijk hier AirHelp, Aviclaim en Vlucht-Vertraagd.

Reiziger ontvangt claim van EUclaim

Het claimproces van EUclaim

Zo dien je in 5 stappen gemakkelijk een claim in bij EUclaim:

 1. Check van vluchtgegevens

  Vul je vluchtgegevens in op de website en controleer gratis of je recht hebt op een vergoeding. Na een paar seconden krijg je al te zien of je mogelijk recht hebt op compensatie of niet.

 2. Claim indienen

  Indien je een positief advies hebt, vul je de gegevens invullen van elke passagier. Nadat de claim is ingediend krijg je inloggegevens voor je dossier waarin je alles kan volgen rondom de claim. Na het ontvangen van je dossier upload je legitimatie en boekingsbevestiging, e-ticket of instapkaart in het dossier. Je kunt de gegevens ook uploaden met een zelfscan functie.

 3. EUclaim gaat aan de slag

  Wanneer de aanvraag voor de claim is ingediend gaat EUclaim aan de slag met de aanvraag en onderzoeken zij de vlucht en je reisdocumenten. Na het onderzoek vragen zij jou om de volmacht te tekenen, zodat zij namens jou een claim kunnen indienen.

 4. Gerechtelijke procedure

  Hoe lang het proces duurt is afhankelijk van de reactietijd van de luchtvaartmaatschappij. Mocht het zo zijn dat de luchtvaartmaatschappij niet reageert binnen een bepaalde tijd, dan gaat de claim naar de juridische afdeling van EUclaim en wordt er een gerechtelijke procedure gestart.

 5. Ontvangen van compensatie

  Nadat de claim geaccepteerd is door de luchtvaartmaatschappij wordt je vergoeding binnen 4 tot 8 weken uitbetaald aan EUclaim. Vul jouw bankgegevens in, in je online dossier en wacht tot de 15e of 30 van de maand totdat het bedrag wordt uitbetaald aan jou.

Reviews EUclaim

De reviews zijn gebaseerd op Facebook, trustpilot en de site van EUclaim zelf. We laten zien hoeveel zij gemiddeld scoren en hoeveel mensen een review hebben achtergelaten.

Trustpilot review EUclaim

EU-claim heeft op Trustpilot een review ontvangen van 7.000+ mensen. De gemiddelde score die zij ontvangen is een 4.5 van de 5. 

Ongeveer 91% van de mensen geeft trustpilot 5 sterren wat staat voor een uitstekende service. Minder dan 1% van de mensen die een review hebben gedeeld geeft de claim service 1 ster, wat staat voor een zeer slechte service.

Facebook reviews EUclaim

Op Facebook heeft EU-claim 100+ recensies ontvangen. De gemiddelde score op Facebook is 3.7 van de 5. 

Google review EUclaim

EU-claim scoort 4.5 sterren van de 5 op Google reviews. In totaal hebben 900+ mensen een review gedeeld. 

EUclaim vliegtuigen

Service van EUclaim

Advies over je rechten

Via de website van EUclaim kan je makkelijk controleren of je recht hebt op een vergoeding of niet. Ook kan je op de website van EUclaim vinden waar je recht op hebt en hoe hoog de vergoedingen kunnen oplopen.

Nemen het claimproces over

Indien je ervoor kiest om de claim in te dienen via EUclaim, nemen zij het proces van je over. Zij zoeken het verder uit en kijken waar jij recht op hebt en of de vlucht te maken had met buitengewone omstandigheden. 

Krijgen waar je recht op hebt

Indien de luchtvaartmaatschappij de claim weigert en EUclaim is er zeker van dat je wel recht hebt op een claim, starten zij een juridisch proces. Wanneer het EUclaim lukt om je vergoeding te krijgen ontvang je binnen enkele weken de vergoeding op je rekening.

Bekijk andere claim services

airhelp logo

AirHelp: een claim indienen

AirHelp is een vlucht claim service die in 2013 is opgericht en al meer dan 16 miljoen passagiers in 17 verschillende talen geholpen heeft. Zij helpen klanten die niet zeker zijn van hun rechten en die niet genoeg kennis hebben om zelf een claimproces te starten. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees

Euclaim logo

EUclaim: een claim indienen

EUclaim is een vlucht claim service die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het regelen van claims. Zij hebben inmiddels al meer dan 700.000 passagiers geholpen. Het slagingspercentage van de vlucht claim service is 97%. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan verder om te ontdekken wat EUclaim voor