Inhoud
Eu claim logo

EU Claim: een claim indienen.

Inhoudsopgave

EUclaim is een vlucht claim service die al 12 jaar ervaring met het regelen van claims. Zij hebben inmiddels al meer dan 550.000 passagiers geholpen. Het slagingspercentage van de vlucht claim service is 97%. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan verder om te ontdekken wat EUclaim voor je kan doen.

Overtuigd?

Begin dan nu jouw claim Proces bij Euclaim.

Claim indienen bij EU-claim

EUclaim werkt met de database van Lennoc Flight Intelligence. Hierdoor hebben zij de gegevens om te kijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien je een claim indient bij EUclaim ontvang je een persoonlijke online dossier. In dit dossier kan je de status volgen van je claim.

In het dossier kan je ook de tijdlijn zien van wat de claim service allemaal gaat doen om ervoor te zorgen dat jij jouw claim ontvangt. In het dossier upload je ook alle documenten die nodig zijn. 

Zij bieden de service aan op basis van “no cure, no pay”. No cure, no pay betekent dat als het ze niet lukt op de vergoeding te ontvangen dat je niets hoeft te betalen. Indien het ze wel lukt op de claim te ontvangen, dan betaal je een succesfee van 29% en € 26 administratiekosten incl. BTW per passagier. 

Wil je een andere vlucht claim service bekijken? Dan kan dat. Bekijk hier AirHelp, Claimingo en Claim24.

Zittend aan het wachten op airport

Het claimproces van EUclaim

Hoe werkt een claimproces precies? Hieronder vind je een stappenplan die een duidelijk beeld geeft van de stappen die doorlopen moeten worden om een claim in te dienen.

Stap 1: Checken van vluchtgegevens

Vul je vluchtgegevens in op de website en controleer gratis of je recht hebt op een vergoeding. Na een paar seconden krijg je al te zien of je mogelijk recht hebt op compensatie of niet. 

Stap 2: Claim indienen

Indien er staat dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding dan kan je de gegevens invullen van elke passagier. Nadat de claim is ingediend krijg je inloggegevens voor je dossier waarin je alles kan volgen rondom de claim. 

Stap 3: EUclaim gaat aan de slag

Wanneer de aanvraag voor de claim is ingediend gaat EUclaim aan de slag met de aanvraag en onderzoeken zij de vlucht en je reisdocumenten. 

Na het onderzoek vragen zij jou om de volmacht te tekenen zodat zij namens jou een claim kunnen indienen. 

Stap 4: Gerechtelijke procedure

Hoe lang het proces duurt is afhankelijk van de reactietijd van de luchtvaartmaatschappij. Mocht het zo zijn dat de luchtvaartmaatschappij niet reageert binnen een bepaalde tijd, dan gaat de claim naar de juridische afdeling van EUclaim en wordt er een gerechtelijke procedure gestart. 

Stap 5: Ontvangen van compensatie

Nadat de claim geaccepteerd is door de luchtvaartmaatschappij wordt je vergoeding binnen 4 tot 8 weken uitbetaald aan EUclaim. Vul jouw bankgegevens in, in je online dossier en wacht tot de 15e of 30 van de maand totdat het bedrag wordt uitbetaald aan jou. 

Wil je toch liever zelf een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij? Check hier alle luchtvaartmaatschappijen en wat je rechten zijn.

Reviews EUclaim

De reviews zijn gebaseerd op de reviews op de website zelf, facebook en trustpilot. We laten zien hoeveel zij gemiddeld scoren en hoeveel mensen een review hebben achtergelaten.

Trustpilot review EUclaim

EU-claim heeft op trustpilot een review ontvangen van 12.351 mensen. De gemiddelde score die zij ontvangen is een 4.5 van de 5. 

Ongeveer 66% van de mensen geeft trustpilot 5 sterren wat staat voor een uitstekende service. Slechts 1% van de mensen die een review hebben gedeeld geeft de claim service 1 ster, wat staat voor een zeer slechte service.

Facebook reviews EUclaim

Op facebook heeft EU-claim 32 recensies ontvangen. De gemiddelde score die hieruit blijkt is een stuk lager dan de score op trustpilot. De score die zij hebben ontvangen is een 3.5 van de 5. 

Google review EUclaim

EU-claim scoort 4.4 sterren van de 5 op Google reviews. In totaal hebben 259 mensen een review gedeeld. 

Vliegveld in de nacht

Service van EUclaim

Advies over je rechten

Via de website van EUclaim kan je makkelijk controleren of je recht hebt op een vergoeding of niet. Ook kan je op de website van EUclaim vinden waar je recht op hebt en hoe hoog de vergoedingen kunnen oplopen.

Nemen het claimproces over

Indien je ervoor kiest om de claim in te dienen via EUclaim, nemen zij het proces van je over. Zij zoeken het verder uit en kijken waar jij recht op hebt en of de vlucht te maken had met buitengewone omstandigheden. 

Krijgen waar je recht op hebt

Indien de luchtvaartmaatschappij de claim weigert en EUclaim is er zeker van dat je wel recht hebt op een claim, starten zij een juridisch proces. Wanneer het EUclaim lukt om je vergoeding te krijgen ontvang je binnen enkele weken de vergoeding op je rekening.

Overtuigd?

Begin dan nu jouw claim Proces bij Euclaim

Bekijk andere claim services

AirHelp logo

Een vlucht claim indienen bij AirHelp

AirHelp is een vlucht claim service die is opgericht in 2013 en heeft in 7 jaar meer dan 13 miljoen passagiers geholpen. Zij helpen klanten die niet zeker zijn van hun rechten en die genoeg kennis hebben om zelf een claimproces te starten. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan hier wat

Eu claim logo

EU Claim: een claim indienen.

EUclaim is een vlucht claim service die al 12 jaar ervaring met het regelen van claims. Zij hebben inmiddels al meer dan 550.000 passagiers geholpen. Het slagingspercentage van de vlucht claim service is 97%. Heb jij last gehad van vertraging, annulering of overboeking, lees dan verder om te ontdekken wat EUclaim voor je kan doen.