Vlucht checken, Hoe werkt het?

Is je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? En heb je geen idee waar je moet beginnen bij? Of heb je er simpelweg geen zin en tijd voor? Dan kun je gebruik maken van een vlucht claim service bedrijf. Deze bedrijven werken allemaal op een “No cure, no pay” basis. Zolang zij er niet in slagen om je compensatie op te halen betaal je ze geen euro! Je vlucht checken kan makkelijker via een vlucht claim service bedrijf.

vlucht checken

5 stappen voor een zorgeloos claimproces

Stap 1: Check je vlucht en dien je claim in

Vul op de website van een vlucht claim service je vluchtnummer en de datum van je vlucht in en controleer gratis of je recht heeft op een compensatie. Kom je in aanmerking dan kun je direct je claim indienen. Dit duurt vaak niet langer dan 3 minuten!

Stap 2: De beoordeling van je vlucht

De wereldwijde vlucht- en weergegevens vormen de basis voor de beoordeling van je claim. Zijn er uitzonderingssituaties geweest die van toepassing zijn op je vlucht? Dan checken zij dit voor je.

Stap 3: Het aanschrijven van de airline

Deze bedrijven hebben de ervaring en expertise om op de juiste momenten de juiste stappen voor je te ondernemen. Meestal geeft de luchtvaartmaatschappij zich namelijk niet direct gewonnen. Met verwijzing naar wet- en regelgeving en de relevante jurisprudentie zorgen zij er voor dat jij de vergoeding krijgt. Ze kiezen hierbij altijd voor de snelste en meest effectieve manier van handelen. Just sit back and relax!

Stap 4: Indien nodig; een gerechtelijke procedure

In sommige gevallen komen ze er na verschillende acties niet uit met de luchtvaartmaatschappij. In dat geval starten ze een gerechtelijk traject en gaan we de luchtvaartmaatschappij dagvaarden. Dat klinkt misschien spannend, maar dit gebeurt in deze business bijna dagelijks. Nog meer goed nieuws; Als ze niet succesvol zijn dekken zij vaak de volledige kosten. Vlucht-vertraagd dekt voor jou deze kosten, AirHelp.com helaas momenteel niet.

Stap 5: Compensatie ontvangen!

Goed nieuws, je compensatie is toegekend. De vlucht claim service zal dit bedrag, na aftrek van hun compensatie, naar je overmaken. Boek maar alvast een nieuwe bestemming!

Welke moet ik kiezen?

Speciaal voor passagiers hebben wij een overzicht en keuzehulp gemaakt van alle bedrijven in Nederland.

Ga naar Keuzehulp