Ryanair

Ryanair vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Mijn vlucht is vertraagd, wat moet ik doen? Dit is een vraag die veel mensen stellen bij Ryanair vertraging. Als je vlucht vertraagd is dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Er moet wel rekening worden gehouden met een aantal uitzonderingen. Wij vertellen jou daar meer over.

Ryanair vertraging

Ryanair is de grootse lage-kosten-luchtvaartmaatschappij in Europa. Zij vliegen dagelijks vanaf Schiphol en Eindhoven Airport.

Het gebeurt wel eens dat een vlucht van Ryanair vertraging heeft. Een vertraging is nooit leuk, maar toch gebeurt het. Indien de vertraging meer dan drie uur duurt heb je mogelijk recht op compensatie. Hou er wel rekening mee dat niet elke vertraging aan de juiste eisen voldoet.

Mijn rechten bij Ryanair vertraging

Heb je te maken met een vertraging van meer dan 3 uur? Dan heb je mogelijk recht op compensatie. De rechten bij een vertraging zijn vastgesteld in de EG 261/2004. Hierin staan een aantal eisen waaraan je vlucht moet voldoen om in aanmerking te komen voor compensatie.

De eisen bij een vertraagde vlucht zijn:

–    Je vlucht moet minimaal 3 uur later aankomen op de eindbestemming. Let er op dat wanneer de deuren van het vliegtuig open gaan, je dan pas bent aangekomen.

–    Je vertrokken bent vanuit een land uit de Europese Unie of vertrekt vanuit een land buiten de EU maar je vlucht wordt uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij.

Helaas kan een vlucht vertraging oplopen door buitengewone omstandigheden. In dit geval heb je geen recht op een vergoeding. Als je bagage vertraagd is, heb je mogelijk wel recht op een vergoeding.

Indien je vlucht meer dan 2 uur vertraagd is heb je ook recht op een vergoeding op de onkosten. Dit betekent dat je geld terug kan vragen voor bijvoorbeeld het eten dat je gekocht hebt tijden het wachten op je vlucht.

Wil je de rechten van andere luchtvaartmaatschappij bekijken? Dat kan. Bekijk Vueling, Wizz Air, Etihad, Corendon, KLM, Easyjet en Lufthansa.

Ryanair vertraging

De hoogte van de mogelijke vergoeding bij Ryanair vertraging

De compensatie kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Dat is een hoop geld. De hoogte van je vergoeding wordt op basis van de vluchtafstand bepaald. Zie hieronder hoe hoog je vergoeding is bij een bepaalde afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Let er wel op dat als je vlucht met een afstand van meer dan 3500 km vertraging heeft tussen de drie of vier uur dat je dan recht hebt op 50% van de compensatie.

Claim indienen bij Ryanair of via een vlucht claim service?

Het kan lastig zijn om te bepalen of je een claim zelf gaat indienen of je het laat doen door een claim service. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben wij het zelf indienen van een claim vergeleken met het laten indienen door een vlucht claim service.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart? ❌ ✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Claim indienen bij Ryanair

Via de website van Ryanair kan je gemakkelijk een claim indienen. Je hebt drie verschillende keuzes voor het claimen namelijk een claimformulier voor terugbetalingen, claimformulier voor compensaties en uitgaven en een formulier voor een bagage claim.

Vertraging Ryanair

Indien je vlucht vertraagd is kies je voor het claimformulier voor compensaties en uitgaven. Nadat je het claimformulier hebt geopend moet je 5 stappen doorlopen.

Als eerst moet je de details geven over de verstoorde vlucht, bewaar daarom altijd je vluchtnummer en boekingsnummer, die ga je later nodig hebben bij het indienen van een claim. Verder vul je wat algemene informatie in die zij later nodig gaan hebben.

Wanneer je claim is goedgekeurd, krijg je een mail met daarin alle details. Kort daarna ontvang je de compensatie op de door jou aangegeven rekeningnummer.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer