Düsseldorf airport vertraging

Vertraging Düsseldorf Airport

Düsseldorf is de tweede luchthaven van Duitsland. Sinds een aantal jaar blijft de luchthaven groeien in het aantal passagiers. Jaarlijks reizen er ongeveer 25 miljoen passagiers van en naar Düsseldorf Airport. 

De is ook luchthaven steeds populairder bij de Nederlandse vliegtuigpassagiers. Je kan vanuit Nederland gemakkelijk met de trein naar Düsseldorf.

In de Europese verordening staat dat passagiers mogelijk recht hebben op een vergoeding voor het geleden tijdverlies bij een vertraagdegeannuleerdegemiste of overboekte vlucht

Heb jij de afgelopen jaar gereisd van of naar Düsseldorf Airport en had je vlucht vertraging? Lees dan hier of je recht hebt op een vergoeding van maximaal € 600,- per persoon.

Je rechten bij vertraging van en naar Düsseldorf Airport

Of je recht hebt op een vergoeding bij vertraging hangt af van de EG 261/2004. Hierin staan de rechten van vliegtuigpassagiers vast. De eisen waaraan je vertraagde vlucht moet voldoen zijn:

  • Minimale vertragingstijd: Je vlucht moet minimaal 3 uur later op de eindbestemming aankomen
  • Je vertrekt vanuit een EU-land
  • (Of) Je komt aan in een EU-land en de vlucht is uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij
  • Buitengewone omstandigheden: hier mag geen sprake van zijn

Düsseldorf Airport ligt in Duitsland, het maakt dus niet uit of je vertrekt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Indien je vliegt naar de luchthaven, is het wel belangrijk om te kijken naar of het een Europese luchtvaartmaatschappij is.

Andere luchthaven bekijken? Bekijk ook Brussels airport en Maastricht Aachen Airport.

Buitengewone omstandigheden Düsseldorf Airport

Indien je vlucht vertraagd is als gevolg van buitengewone omstandigheden, dan heb je geen recht op een vergoeding. Dit staat vastgelegd in de EG 261/2004. Een aantal voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn: noodweer (denk hierbij aan hevige storm), staking van de luchtverkeersleiding of personeel van de luchthaven en wanneer een vliegtuig een noodlanding moet maken.

Met buitengewone omstandigheden worden situaties bedoeld waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed geeft op de vertraging. 

Hoogte van de mogelijke claim bij vertraging

Indien je vlucht voldoet aan alle eisen van de EG 261/2004, dan heb je recht op compensatie. De compensatie die je kan ontvangen kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Hoe hoog de compensatie wordt hangt af van de afstand van de vlucht. Hieronder is weergegeven hoeveel vergoeding je ontvangt bij welke afstand.

Hoogte van mogelijke vergoeding

Claim indienen Düsseldorf Airport

Indien je recht hebt op een vergoeding, dan kan je een claim indienen bij een vlucht claim service. Weet je niet welke vlucht claim service het beste bij je past? Maak dan gebruik van onze keuzehulp. Wees snel en laat de mogelijke € 600,- niet staan.

Vertraging op een ander vliegveld?

Vertraging vliegveld Weeze

Vertraging Vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven die gelegen ligt net over de grens in Duitsland. Jaarlijks reizen er ongeveer 300.000 vliegtuigpassagiers van en naar de luchthaven. En ook hier komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Het goede nieuws is dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Er zijn wel een…
Lees meer
Vertraging Charleroi Airport

Vertraging Charleroi Airport

Charleroi Airport is erg populair onder de Nederlanders. Jaarlijks vliegen ongeveer 8 miljoen passagiers van en naar de luchthaven.  Natuurlijk komt het wel eens voor dat een vlucht vertraging heeft. Dit is erg vervelend, maar let er wel op dat je mogelijk recht hebt op een vergoeding tot wel € 600,- per personen. Om mogelijk…
Lees meer