KLM logo

KLM vertraging

Een claim indienen kan via een vlucht claim service, maar je kan het ook zelf doen. Als je zelf een claim wilt indienen dan kan dat meestal via de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Wij gaan jou vertellen wat je kan verwachten bij een KLM vertraging.

KLM 

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM vliegt wereldwijd vanaf Schiphol en heeft ongeveer 700 vluchten per dag. 

Het komt wel eens voor dat een van de vluchten vertraging heeft. Indien je vlucht van KLM-vertraging heeft kan je via de website van KLM zelf een claim indien. 

Lees verder om erachter te komen wat de verdere stappen zijn bij het indienen van een claim bij KLM.

Heb ik recht op vergoeding bij vertraging KLM?

Wanneer je recht hebt op een vergoeding staat vastgelegd in de EG 261/2004. Als je vlucht vertraagd is dan heb je recht op compensatie als:

  • Je vlucht meer dan drie uur vertraagd is. Dit betekend dus dat je drie uur later aankomt op je eindbestemming
  • Je vertrekt vanuit een EU-land
  • Of je aankomt in een EU-land en je vlucht uitgevoerd is door een Europese luchtvaartmaatschappij

Dus wanneer uw KLM vlucht meer dan drie uur vertraagd is en er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Een vergoeding kan oplopen tot de € 600,- per passagier. De hoogte van de vergoeding hangt af van de vluchtafstand.

Wil je de rechten bekijken van een andere luchtvaartmaatschappij? Dan kan dat. Bekijk hier Transavia, Easyjet, Air France, Vueling en Ryanair.

Hoogte van de vergoeding bij KLM vertraging

Wanneer je KLM vlucht vertraagd is heb je dus mogelijk recht op een vergoeding. Je vlucht moet minimaal drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij KLM. De hoogte van je vergoeding hangt af van de vluchtafstand. Hieronder kan je zien hoeveel je krijgt per vluchtafstand.

Vlucht binnen de EU

  • Bij een vlucht <1500 km krijg je recht op een vergoeding van € 250,-
  • Bij een vlucht >1500 km heb je recht op een vergoeding van € 400,-

Vlucht buiten de EU

  • Bij een vlucht <1500 km heb je recht op een vergoeding van € 250,-
  • Bij een vlucht van 1500 km tot 3500 km heb je recht op een vergoeding van € 400,-
  • Bij een vlucht >3500 km heb je recht op een vergoeding van € 600,-
Hoogte vergoeding

Let er wel op dat als je vlucht met een afstand van meer dan 3500 km vertraging heeft tussen de drie of vier uur dat je dan recht hebt op 50% van de compensatie.

Het is belangrijk om te weten dat de vlucht van of naar een lidstaat van de Europese Unie moeten zijn en de vlucht uitgevoerd moet zijn door een Europese luchtvaartmaatschappij. 

KLM vertraging

Zelf een claim indienen bij KLM vertraging of een vlucht claim service inschakelen?

Een claim indienen bij KLM kan op twee manieren: je kan het zelf doen of je kan een claim indienen via een vlucht claim service. Wij hebben een tabel met de voor- en nadelen van het zelf indienen van een claim of het via een vlucht claim service te claimen.

ZelfVlucht claim service
Waar heb je recht op?Tot € 600 p.p.Tot € 600 p.p. – servicekosten
Wordt een juridische procedure gestart?

✔️
Kost het iets?❌✔️✔️
Kost het weinig tijd?✔️
Ervaring met EG 261/2004✔️
Sta je sterk in een juridische procedure?
✔️

Wil je toch liever een claim indienen via een vlucht claim service? Bekijk dan hier onze vlucht claim services.

Claimproces bij KLM

Via de website van KLM kan een claim worden ingediend bij KLM vertraging. Als je op de website komt, ga dan naar de pagina “neem contact op”. Ga vervolgens naar “teruggave en vergoeding” klik op het probleem die je hebt, dus bijvoorbeeld een vergoeding aanvragen voor een vertraagde vlucht. Lees de pagina van KLM door een klik op “vraag vergoeding aan”.

Voor het indienen van je verzoek moet je de boekingscode invoeren en je voor- en achternaam. In de verdere stappen vragen ze nog een keer naar je naam, vluchtnummer en de reden voor aanvraag. 

Nadat je gegevens ingevuld zijn, kan je de claim indienen. Nadat KLM de aanvraag zorgvuldig heeft nagekeken, nemen zij contact op via de mail over de aanvraag.

Vertraging bij andere maatschappij?

Air France logo

Compensatie claimen bij vertraging Air France

Air France is een Frans-Nederlandse multinational die jaarlijks ongeveer 50 miljoen vliegtuigpassagiers vervoert. De thuishaven van Air France is Charles de Gaulle Airport bij Parijs. Helaas komt het bij elke luchtvaartmaatschappij wel voor dat een vlucht last heeft van vertraging. Indien je vlucht van Air France vertraging heeft gehad, kan je via de website van…
Lees meer
Eurowings

Eurowings Vertraging: Wat zijn mijn rechten?

Eurowings is een Duitse lage kosten luchtvaartmaatschappij die een deel uit maakt van de Lufthansa Group. Jaarlijks vervoeren zij ongeveer 25 miljoen vliegtuigpassagiers. Zij leveren diensten binnen en buiten Duitsland. Lees in dit artikel meer over vertraging Eurowings. Ook bij Eurowings komt het wel eens voor dat de vlucht vertraging heeft. Helaas, maar gelukkig heb…
Lees meer