Mogelijk pilotenstaking transavia

Mogelijk pilotenstaking Transavia

Transaviapiloten dreigen met een staking op korte termijn, omdat de piloten al meer dan een jaar zonder cao werken. Afgelopen vrijdag was het wederom niet gelukt om tot nieuwe cao-afspraken te komen. Op Schiphol, Eindhoven en op The Hague Airport worden al folders uitgedeeld om passagiers te waarschuwen. “Wij doen dat met pijn in het hart”, aldus de woordvoerder.

De folder zijn er enerzijds om de passagiers te waarschuwen, maar ook om de directie van Transavia een allerlaatste kans te geven, aldus een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Volgens hen is het beleid om stakingen 12 uur van te voren aan te kondigen. Dat zou kunnen betekenen dat de stakingen vanavond al van start kunnen gaan.

Volgens de woordvoerder zijn de werktijden voor de piloten erg onvoorspelbaar waardoor het haast onmogelijk is om werk en privé te combineren. “Je kunt bijna niks plannen. Dat zorgt voor veel stress bij gezinnen”, aldus de zegsman. Economieredacteur NRC Handelsblad, Mark Duursma, heeft de flyer getweet om reizigers op te hoogte te brengen van de stand van zaken van Transavia.

Heb ik recht op vergoeding bij staking piloten?

Jazeker! Je hebt recht op een compensatie als piloten staken. Bekijk ook ons artikel “Vlucht geannuleerd door staking. Heb ik recht op compensatie?”

Vlucht claim indienen – Staking Transavia

Is je vlucht geannuleerd vanwege een staking bij Transavia en denk je recht te hebben op compensatie? Bekijk ons overzicht van Nederlands beste Vlucht Claim Services en dien een claim in.

Ga naar Keuzehulp

Similar Posts