eurowings staking

Cabinepersoneel Lufthansa en Eurowings gaat staken

In de zomervakantie zal het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en dochtermaatschappijen Eurowings en Germanwings gaan staken. Dit werd door Duitse vakbond Ufo aangekondigd. Als de stakingen daadwerkelijk doorgaan en er vluchten uitvallen, dan zal dit gevolgen hebben voor reizigers.

Concernbreed beloningsbeleid voor Lufthansa Group

Lufthansa en de vakbond zijn het al enige jaren niet eens over de beloning van het cabinepersoneel van de airline. Het huidige conflict spitst zich nu met name toe op prijsvechterdochter Eurowings. De vakbond wil dat het beloningsbeleid concernbreed wordt vastgesteld. In maart werden er door de vakbond al stakingen aangekondigd voor de zomer als er geen oplossing kwam. Hier gaf Lufthansa geen gehoor aan.

Nog geen concrete stakingsplannen

Het cabinepersoneel van Eurowings en Germanwings mag zich “zo snel mogelijk” uitspreken over de acties. Bij Lufthansa mag dit pas over een paar weken. Zodra dit is gebeurd kan vakbond Ufo concrete stakingsplannen naar buiten brengen.

Stakingen van Lufthansa/Eurowings cabin crew: heb ik recht op compensatie?

In geval van een staking kan jij als passagier wel degelijk profiteren van je passagiersrechten. Je moet alleen weten waar je precies recht op hebt en daar kunnen wij je bij helpen. Jouw recht op een vergoeding of compensatie hangt in het geval van een staking af van welke partij er heeft gestaakt. Meer informatie over passagiersrechten bij stakingen lees je hier.

Was jouw vlucht vertraagd of geannuleerd als gevolg van een staking en wil je gelijk zien of je recht hebt op compensatie van jouw vlucht? Check dan snel, gratis én vrijblijvend jouw vlucht in onze claimcalculator!

Ga naar Keuzehulp

Similar Posts